×


IK KOOP BELGISCH # Lore Van Keer

02 Januari 2020 | Events
- by Elke Descamps

In Belgie zitten we met een heleboel talent op gebied van mode, en daar mogen we best trots op zijn. Daarom belichten we bij UMA graag onze favoriete merken van eigen bodem! In December 2019 kwam Lore Van Keer zelf haar creaties toelichten tijdens een workshop bij UMA, en gunde ons een kijkje achter de schermen. Niet alleen kwamen we meer te weten over haar juwelen maar ook over de vrouw achter het merk. ###

Was het ambacht van goudsmid liefde op het eerste gezicht?

Ik studeerde al enkele jaren interieurvormgeving aan Sint-Lucas Brussel toen ik in mijn laatste jaar een stage bij een goudsmid volgde. Ik was meteen gebeten en voelde intuitief aan dat dit mijn ding is. Waar je bij interieurvormgeving meer met tekenen en plannen bezig bent, zie je bij het maken van een juweel meteen het resultaat van je werk. Na vier jaren studeren, stages volgen in binnen en buitenland mag ik mezelf goudsmid noemen.

Waar vind je inspiratie voor je werk?

Ik maak in de eerste plaats juwelen die ik zelf mooi vind. Ik hou van strakke lijnen, luxe en schoonheid. Als ik er dan toch een etiket op zou moeten plakken zou ik mijn ontwerpen eerder minimalistich en architecturaal noemen. Ik hou van de strakheid en abstractie van een juweel, maar wil altijd de vrouwelijkheid benadrukken. In al mijn collecties zitten kleine, fijne stuks, maar ik creëer er altijd enkele ‘statement pieces’ bij.

De inspiratie komt plots, een idee ontpopt zich in mijn hoofd, maar dan duurt het nog een hele tijd vooraleer een collectie in de winkel ligt. Maanden van ontwerpen, dragen, aanpassen tot het helemaal goed zit. Een juweel draag je vaak dagelijks en dicht op je huid, dus het moet perfect zitten! Het is een tijdrovend proces en alle unieke ontwerpen worden door mezelf en mijn goudsmeden gemaakt in ons atelier.

Wat was voor jou een topmoment als ontwerpster?

In 2015 mocht ik een juweel ontwerpen voor onze Koningin. Voor Hare Majesteit koningin Mathilde vond ik witgoud en diamant zeer gepast. De juwelen mogen opvallen maar moeten vooral de klasse van de koningin ondersteunen. Ze was heel enthousiast over de oorbellen en de publiciteit heeft me bij een breder publiek bekend gemaakt. Heel welkom voor een jonge onderneemster zoals ik!

Hoe persoonlijk is een juweel voor jou?

Niets doet een vrouw meer stralen dan een juweel dat speciaal voor haar gemaakt is. Sinds enkele jaren heb ik een goudcollectie toegevoegd met meer persoonlijke stuks. Verlovingsringen, trouwringen, asjuwelen, stuks met een heel persoonlijk verhaal. Ik doe niets liever dan samenzitten met een koppel en een juwel ontwerpen dat naadloos bij hen past.

Wat een juweel zo uniek maakt is de persoonlijke touch. Wie naar mijn ring kijkt, ziet er op het eerste zicht niets bijzonders aan. De naam van mijn zoontje Seth is naar mij gericht, waardoor ik er een hele dag naar kan kijken. Telkens wanneer mijn ogen op zijn naam vallen, krijg ik een warm gevoel. En dat wil ik delen met andere mama’s of oma’s. Onder de naam ‘Ode’ bracht ik vier ontwerpen op de markt. Persoonlijker wordt het niet!

Je vindt een leuke selectie van Lore Van Keer juwelen bij UMA Multibrand Boutique in Mechelen!  Klik hier.

Lore van Keer bij UMA Mechelen
Gerelateerde artikelen
foto winkelstraat CPH
FASHION CAPITAL # Kopenhagen
27 Januari 2020 | Style Inspiration
- by Elke Descamps
De Scandifashion is al een tijdje niet meer weg te denken uit het straatbeeld en de mode uit het hoge Noorden doet het beter dan ooit. Ze staat dan ook bekend om haar minimalistische, cleane en tijdloze stukken. Basisstukken die een aanvulling zijn voor elke kleerkast. Think Less is more, maar dan in een luxueuze uitvoering. Want hey.. comfort is key!  ### ...
Lisa bij UMA Mechelen
MEET THE TEAM # Lisa
21 December 2019 | Behind the Scenes
- by Lisa Wittesaele
Hi, ik ben Lisa, 28 jaar en een trotse inwoner van #2800. Geboren en getogen in het kleine pittoreske Humbeek en een viertal jaar geleden bewust mijn wortels verplant en ervoor gekozen om een Maneblusser te worden. Sinds enkele weken kan je me op maandag tussen 12u en 17u bij UMA terugvinden. Ik zag via Instagram een oproep van Loesje voorbij flitsen om het UMA-team te komen versterken en ik vond ...
new year style by UMA Mechelen
Stylish maar effortless door de feestdagen!
14 December 2019 | Style Inspiration
- by Elke Descamps
December is misschien wel de drukste maand van het jaar als het gaat om etentjes, borrels en feestjes. Dit vraagt om behoorlijk wat ren- en vliegwerk, want je wil er bij al die gezellige momenten natuurlijk wel op je allermooist uitzien. Hoe zorg je ervoor dat je er alle dagen stylish uitziet het liefst nog in een mum van tijd? Dit zijn mijn tips om de komende twee weken door te komen 😊...